Personvernerklæring

Norsk Pensjon AS er opptatt av å ivareta personvernet ditt. Denne personvernerklæringen beskriver hvordan Norsk Pensjon behandler data i Pensjonsportalen, tjenesten for egen pensjonskonto og våre manuelle tjenester for de som ikke kan logge inn/etterlatte.

Pensjonsportalen

Norsk Pensjon tilgjengeliggjør dine data i vår pensjonsoversikt på forespørsel fra deg og etter ditt eksplisitte samtykke. Dataene er kun tilgjengelig for deg i forbindelse med ditt oppslag i vår pensjonsportal. Dataene vil bli slettet når du selv logger ut, eller er inaktiv på nettsiden i mer enn 30 minutter.

Tjeneste for egen pensjonskonto

Norsk Pensjon tilgjengeliggjør dine data i tjenesten for egen pensjonskonto på forespørsel fra deg. Dataene er kun tilgjengelig for deg i forbindelse med ditt oppslag i tjenesten. Dataene vil bli slettet når du selv logger ut, eller er inaktiv på nettsiden i mer enn 30 minutter.

Manuell tjeneste for pensjonsportalen

På våre nettsider tilbyr vi tjenestene: «Forespørsel om egne forsikringer og pensjoner» og «Forespørsel fra etterlatte om avdødes forsikringer og pensjoner». Dette er tjenester der man sender inn informasjon via et skjema på våre nettsider. Informasjonen i skjemaet er kryptert og ikke tilgjengelig for andre. Forespørselen lagres for saksbehandling og slettes etter at forespørselen er besvart.

Manuell tjeneste for egen pensjonskonto

På våre nettsider tilbyr vi en tjeneste der du kan be om få tilsendt reservasjonsskjema, og deretter eventuelt sende det inn utfylt. Informasjonen sendes kryptert og ikke tilgjengelig for andre. Forespørselen lagres for saksbehandling og slettes etter at forespørselen er besvart.

Innsendt reservasjonsskjema benyttes av saksbehandler for å gjøre reservasjonsvalg med fullmakt fra deg. Valgene dine lagres i et sentralt register kalt Pensjonskontoregisteret.

Bruk av informasjonskapsler (cookies) og webanalyse

Informasjonskapsler (cookies) er små datafiler som gjør det mulig å gjenkjenne nettleseren din og dermed lagre informasjon om hvordan du bruker en nettside. Informasjonskapslene forblir på mobiltelefonen eller PC-en din til de utløper eller slettes av deg.
Bruker du nettsidene våre uten å skru av funksjonen for informasjonskapsler i nettleseren din, aksepterer du Norsk Pensjon AS sin bruk av informasjonskapsler.
Vi bruker informasjonskapsler og analyseverktøy på våre hjemmesider for å kunne levere nødvendig funksjonalitet på nettstedene våre.
Vi bruker Google Analytics til trafikkanalyse på www.norskpensjon.no med tilhørende nettsteder.

Dine elektroniske spor

Vi samler blant annet inn følgende informasjon:

  • IP-adresse
  • dato og klokkeslett
  • nettlesertype og maskinvare
  • hvilken lenke du brukte for å komme til norskpensjon.no
  • atferd på sidene, slik som lenker du klikker på og hva du skriver i skjemafelter

Om du ikke vil tillate lagring av informasjonskapsler på enheten din, må du slå av funksjonen i nettleseren. Vær oppmerksom på at dette kan medføre at du mister funksjonalitet på www.norskpensjon.no og andre nettsteder.

Innsyn, retting og sletting

For innsyn i og retting av dine pensjonsrettigheter slik de fremkommer i pensjonsoversikten må du henvende deg til den aktuelle pensjonsleverandøren. Norsk Pensjon AS har ikke innsikt i data vedrørende dine pensjonsforhold utover det som fremkommer i pensjonsoversikten.

På Datatilsynets hjemmesider kan du lese mer om hvilke krav som stilles til behandling av dine personopplysninger og rettigheter.